Technologische innovaties

Je zult je elke keer weer verbazen over de technologie dat de mens creëert. De mens is tot veel in staat, dat blijkt maar weer. Technologie speelt een belangrijke rol in de samenleving. Lees hier meer over handige tools die de mens heeft uitgevonden en veel worden gebruikt!

Robotisering

Robotisering is een techniek dat veel wordt gebruikt voor de veiligheid van de mens. Beveiliging robots zijn onderdeel van de toekomst. Een nadeel van robotisering is dat taken worden overgenomen, dit betekent dat banen van de mens wegvallen. Wel zijn er meer werkmogelijkheden voor het bouwen en onderhouden van de robots. Al is het wel lastig om zulke specialisten te vinden, hier is veel educatie nodig. Wel zorgt het voor een nauwkeurige manier van werken. Er worden zelfs operaties uitgevoerd door robots. In de toekomst kan het zijn dat robots jou welkom heten in een bedrijf, bijvoorbeeld een ziekenhuis. Zij scannen dan jouw bezoekerspas en krijg je toegang.

Camera’s

Er wordt al een hele tijd gebruik gemaakt van slimme camera’s, bijvoorbeeld op vliegvelden. Het personeel is direct op de hoogte als er een rugzak wordt achtergelaten. Of als er iemand ergens naar gaat waar hij niet mag zijn, dan geeft het systeem direct een melding zodat de beveiliging kan ingrijpen. Op dit moment zijn er ook ontwikkelingen op het gebied van geluid sensoren die reageren op bijvoorbeeld geschreeuw van iemand in nood. Er kan direct hulp komen indien de apparatuur een bepaald signaal waarneemt dat afwijkt van andere ‘normale’ geluiden. Ook gezichtsherkenning is een belangrijke ontwikkeling waar vliegvelden mee bezig zijn, een camera leert mensen herkennen en zoekt in een database vol met gezichten. Er is al een proef gestart waarbij mensen niet eens meer hun boarding pass hoeven laten zien, alles gaat op gezichtsherkenning. 

Veiligheid op de weg

Voorheen was een tachograaf uitlezen al revolutionair. Tegenwoordig gaat het verder, in 2030 ligt alles misschien wel in de handen van robots. Ben je gezocht door de politie? Robots scannen meteen jouw kentekenplaat en signaleren de lokale politie. Of misschien rijd iedereen wel in een auto die wordt bestuurd door een robot. Op dit moment kunnen sommige auto’s zelfs al volledig zelfstandig parkeren. Wie weet, hoe makkelijk het in de toekomst wordt om je rijbewijs te halen!

Conclusie

De ontwikkelingen op het gebied van technologie gaan razendsnel. Voor je het weet leven we in een maatschappij waar alles veilig wordt gemaakt door robots, banen van mensen vervallen. Maar er komen ook banen vrij op het gebied van robotisering en andere technologische wetenschappen. 

 

Geef een reactie
You May Also Like