Een hele nieuwe woonkamer

Misschien kijk jij al jaren tegen hetzelfde huis aan en wil je dat er eens iets veranderd, maar verhuizen zie je niet zitten. Of misschien ben jij wel net verhuist en moet de boel nog helemaal ingericht worden. In deze blog geef ik je tips over het inrichten van je benedenverdieping, de woon en eetkamer. Wat doen verschillende materialen en vormen en wat zijn de trends van het moment? Ik vertel het je, lees je mee?

Zachte stoffen en kleuren

De keuzes die je maakt voor de inrichting bepalen uiteraard de sfeer. Afhankelijk van de kleuren wordt het heel warm of juist koud, vrolijk of somber. Maar ook de materialen hebben daar invloed op. Zo is steen veel kouder en stoerder en hout weer warm en huiselijk. Afhankelijk waar je voor gaat, kan je daar dus op inspelen. Maak vooraf een plannetje zodat je wat richting hebt en een geheel kan vormen.

Extra gezelligheid in huis

Breng de gezelligheid in huis door het geheel wat aan te kleden met kussens en dergelijken. Vergeet ook de planten niet! Als je niet zo goed bent in het verzorgen van planten zijn er tegenwoordig ook genoeg neppe varianten die nauwelijks van echt te onderscheiden zijn. Ook hier maar je je huis wat meer aangekleed mee en dit kan voor zowel een stoere als zachte stijl.

Met z’n allen aan tafel

Dan de eettafel. Het is een beetje standaard om een rechthoekige tafel neer te zetten tegen een muur aan. Ga daarom nu voor iets anders en kies voor een ronde tafel. Dit zorgt meteen voor een zachte vorm in de ruimte en is tegelijkertijd iets dat opvalt. Daarnaast heeft een ronde tafel ook iets gezelligs omdat je in feite allemaal naast elkaar zit maar toch elkaar aan kan kijken. Kijk hier voor mooie ronde eettafels en kies jouw favoriete exemplaar. Zet er een set stoffen eetkamerstoelen naast om die zachte look af te maken en je bent helemaal klaar!

Weg met dat zwarte vlak

Als er iets lelijk staat in de woonkamer dan is het wel de televisie. Zeker aangezien die niet de hele dag aan staat en je dus constant een groot zwart scherm in je kamer hebt. Niet bepaald uitnodigend, noch sfeervol. Tegenwoordig is daar een handige oplossing voor. Namelijk een tv-scherm dat eruitziet als een schilderij, met lijst en al. Als je de tv wilt gebruiken, werkt die zoals je dat gewend bent en als je hem uitzet, krijg je in plaats van een zwart scherm een mooi kunstwerk te zien. Dat voegt meteen meer persoonlijkheid toe aan je woonkamer.

Geef een reactie
You May Also Like