Epoxy en resin art

Ben jij iemand die graag projecten begint? Misschien wel het maken van sierraden, repareren van surfplanken of het creëren van mooie kunstwerken. Er vallen genoeg leuke, unieke projecten te bedenken. Ontdek ook de dingen die je kunt maken met epoxy en resin art. 

Wat is epoxy?

Voordat je aan de slag gaat met epoxy, is het natuurlijk fijn om er eerst wat meer over te weten. Met epoxy kun je verschillende dingen maken, maar wat is het nou precies? Epoxy is een polymeer die opgebouwd is uit twee verschillende componenten. Een polymeer is een molecuul die bestaat uit een keten van gelijke delen. Als we praten over de componenten van epoxy, hebben we het over hars en harder. Deze moet je in de juiste verhouding mengen. Wanneer je dit goed doet, ontstaat er een harde kunststof laag. Deze laag geeft optimale bescherming tegen invloeden van buitenaf. 

Projecten met epoxy

Je kunt epoxy voor verschillende projecten gebruiken. Een van de bekendste toepassingen van epoxy is coating. Hierbij breng je meerdere lagen van iets aan die zo een ondergrond bieden voor beschermende of decoratieve doeleinden. Daarnaast wordt epoxy vaak gebruikt bij het bouwen, repareren of onderhouden van boten. Je kunt er zelfs kiteboards, surfplanken en kano’s meet bouwen of repareren. Dus ben jij een fanatieke watersporter? Dan kun je leuke projecten starten met epoxy. Ool maken ontwerpers, kunstenaars en meubelmakers gebruik van epoxy. Zo worden fragiele objecten verstevigd en zorgt epoxy voor een mooie coating voor een boomstameettafel. Zo zie je dat epoxy gebruikt kan worden voor verschillende projecten.

Wat is Resin Art?

Resin art wordt in het Nederlands kunsthars genoemd. Alleen wat kun je je daar dan precies bij voorstellen? Eigenlijk is resin art een heel breed begrip en je kunt er alle kanten mee op. Denk bijvoorbeeld aan het ingieten van mooie schilderijen of kunstzinnige foto’s. Je zou ook wel kunnen zeggen dat resin art giethars is waar je mooie creaties mee kunt maken. Wat is dan precies het verschil met epoxy? Resin art en epoxy worden vaak verward met elkaar, maar er zit weldegelijk een verschil in. Zo is er een verschil in de laagdikte, de sterkte en de uithardingstijd. 

Resin art creaties

Het leuke aan resin art is dat je er creatief mee kunt zijn. Start jij graag projecten waarbij je mooie creaties maakt? Dan is resin art zeker iets voor jou. Zo kun je er een fantastisch schilderij mee maken. Als je klaar bent met het schilderij kun je met een gasbrander over het kunstwerk strijken. Op die manier haal je de luchtbellen weg uit het schilderij. Naast dat je met resin art mooie kunstwerken kunt creëren, is het ook mogelijk om sieraden te maken. Er vallen dus genoeg creatieve toepassingen te bedenken voor resin art. 

Geef een reactie
You May Also Like