Waarom is het afsluiten van een motorverzekering zo belangrijk?

Jas aan, motor starten en de weg op zonder het gevoel te hebben dat je binnen zit. Motor rijden geeft het gevoel dat je vrij bent, dat je naar elke plek kan gaan waar je heen wilt zonder dat je iets in de weg staat. En dat komt natuurlijk omdat je heel beweeglijk bent op de motor. Wanneer je in een auto zit, kan je je minder flexibel verplaatsen waardoor het verschil tussen een auto en een motor heel groot kan voelen. Je beweegt je met een motor als het ware vrij door de massa heen. Voordat je met een motor de weg op gaat, is het verplicht om een verzekering af te sluiten. Niet zonder reden natuurlijk, de kans is groot dat je de verzekering nodig gaat hebben.

Verplicht

Op de eerste plaats is een motorverzekering dus heel belangrijk, simpelweg omdat het verplicht is. Zonder verzekering rijden zou betekenen dat je een boete riskeert. Een WA verzekering is de minst uitgebreide verzekering waarmee je wettelijk aansprakelijk bent. Dit betekent dat wanneer er schade aangebracht wordt aan een ander voertuig, dat verzekerd wordt. Een nadeel van het afsluiten van deze verzekering is dat het eigen schade niet altijd dekt. Een goedkope motorverzekering is dus handig wanneer je zelf schadevrij rijdt, maar dit kan je natuurlijk nooit uitsluiten. Daarom is een WA+ verzekering voor een regelmatige rijder op lange termijn voordeliger.

Hoger risico

Motor rijden komt vaak namelijk met een prijs. Het staat namelijk niet alleen bekend om de mate van vrijheid die je ervaart, maar ook om het gevaar dat meer aanwezig is dan wanneer je in een auto rijdt. Omdat de ruimte om je heen je niet beschermt, ben je een stuk weerbaarder. De grote snelheden zijn vaak de oorzaak van een hoop schade. Dit risico is een goede reden om een goede motorverzekering af te sluiten. Dit kan alsnog een goedkope motorverzekering zijn, en je kunt zelfs een motorverzekering online afsluiten als dat handiger uit komt. Maar let goed op of je niet kiest voor de goedkoopste optie, alleen omdat het minder geld kost. Want dit komt niet goed uit wanneer je een ongeluk hebt. En niet alleen is een WA+ verzekering goed voor schade, maar ook voor andere dingen zoals diefstal, of andere externe factoren die schade toebrengen aan de motor.

Kosten

Bovendien bespaar je kosten op lange termijn wanneer je goed verzekerd bent en eventuele schade vergoed wordt. De kosten van schade kunnen namelijk hoog oplopen.

Geef een reactie
You May Also Like