De gezelligste steden in België

Wil jij er even tussenuit? Na een drukke periode kunnen we allemaal wel een ontspannen weekendje gebruiken. Waar de ene persoon het liefst een weekend gaat shoppen, bezoekt de ander graag gezellige biercafés om even helemaal te kunnen relaxen. Wanneer je op zoek bent naar een leuk uitstapje, kan je in België je hart ophalen. Je vind hier namelijk gezellige winkeltjes en sfeervolle cafés, maar ook voor een dagje cultuursnuiven vermaak je je hier prima! Historische panden en musea zijn namelijk vrijwel in elke grote stad te vinden. Ben je op zoek naar inspiratie voor jouw volgende stedentrip? Lees dan verder!

Lekker wandelen in Luik

Luik is een historische stad waar veel te ontdekken is. Je vind er vele gezellige pleinen waar je je ogen kunt uitkijken. Veel van de oude panden zijn namelijk nog intact gebleven, waardoor je je als het ware in een andere eeuw waant. Ga je in de kerstperiode weg? Bezoek dan ook de grote Kerstmarkt in Luik. Zo kom je alvast helemaal in de kerstemming met een bezoekje aan deze sfeervolle stad. Voor de kunstliefhebbers zijn er ook meerder kunstmusea te vinden, waaronder het bekende Boverie.
 

Een leuke dagtrip in Mechelen

Deze stad is één van de grotere steden in België, maar wordt minder bezocht dan de andere grotere steden. Het maakt Mechelen er niet minder gezellig op, want je vind er genoeg vertier om je een weekend te vermaken. Wandel langs de rivier de Dijle en schuif aan op één van de vele terassen voor een verfrissend speciaalbiertje. Bezoek de stadsbrouwerij het Anker om te zien hoe biertjes al eeuwenlang gebrouwen worden. Voor een knap staaltje architectuur bezoek je ook het prachtige Sint- Romboutskathedraal.

Een fietstocht in Hasselt

Wanneer je even wat anders wilt dan een Belgisch biertje, bezoek je de stad Hasselt. Ze noemen dit ook wel de jeneverstad. In elk café kan je wel een lekker jenevertje nuttigen. Wil je meer weten over deze drank, dan bezoek je natuurlijk het Jenevermuseum. Deze stad leent zich ook perfect voor een uitgebreide fietstocht. Zo fiets je bijvoorbeeld de bekende weg naar de Abdij van Herkenrode. Onderweg kom je verschillende musea, tuinen en een klooster tegen waardoor je er een leuk dagje uit van maakt. De dag sluit je af met een lekker drankje in één van de vele cafés. Een biertje of jenevertje is natuurlijk erg lekker, maar zorg dat het niet uit de hand loopt. Een behandeling alcoholverslaving is natuurlijk niet wenselijk. Door verantwoord te blijven genieten van een drankje, hou je het leuk voor jezelf en anderen.  

Geef een reactie
You May Also Like