Rubberboot

Waar moet je op letten bij het kopen van een rubberboot? Bij het kopen van een rubberboot is het belangrijk om goed te kijken naar de kwaliteit van de rubberboot. Ook moet er goed worden nagedacht waarvoor de rubberboot gebruikt gaat worden. Rubberboten lijken vaak erg op elkaar maar als je goed gaat kijken zijn er veel kwaliteitsverschillen te ontdekken. Een belangrijk verschil zit hem in de manier van lijmen. Vroeger werden veel rubberboot in elkaar gelijmd. Maar tegenwoordig zijn er ook merken die alle naadverbindingen lassen. Het grote voordeel hiervan is dat de verbindingen veel sterker zijn en daardoor gaat de boot veel langer mee.

 

Veel rubberboten zijn gemaakt van 0.9 mm dik PVC. Maar rubberboten zijn ook leverbaar in 1,2 mm PVC. Dit klinkt misschien als een klein verschik in dikte. Maar dit is een heel groot verschil in kwaliteit. Als de rubberboot vaak opgerold wordt is het heel belangrijk om te kiezen voor een rubberboot van minimaal 1.2 mm. Want hoe dikker het PVC hoe beter het bestand is tegen oprollen en hoe langer de boot in het algemeen meegaat.

 

Toepassing van de rubberboot

 

Naast kwaliteit van een boot is het ook heel goed om te kijken wat het doel is van de rubberboot. Want voor een lui dagje dobberen op een meer heb je een andere boot nodig dan voor een dag vissen op open zee. Hoe meer je gaat varen op golven hoe belangrijker de bodem van de boot wordt. Een rubberboot met polyester bodem, ook wel een rib boot genoemd, is veel beter geschikt voor varen op groter water. Ook kan je ervoor kiezen om een big tube boot te kopen. Bij een big tube is de tube dikker uitgevoerd en hierdoor is de boot een stuk stabieler. Rubberboot 4 personen

 

Een rubberboot is leverbaar in verschillende afmetingen. De kleinste rubberboot op de markt is een rubberboot van 2.30 m. Deze boot is geschikt voor 1 tot 2 personen. Maar rubberboten zijn ook leverbaar voor 6 personen. Een veel verkochte boot is een rubberboot voor 4 personen. Een 4 persoons rubberboot is perfect gemaakt voor gezinnen of vriendengroepen.

 

Wij adviseren voor 4 personen een rubberboot van minimaal 3 meter. De grootste boot voor 4 personen is 3.90. Een rubberboot van 3.60 & 3.90 zijn uitgevoerd met dikkere tubes. Het voordeel van dikkere tubes is dat de boot een stuk stabieler wordt. Met 4 personen is het heel fijn dat de boot niet heen en weer gaat als er iemand heen en weer loopt.

 

Geef een reactie
You May Also Like