Aandachtspunten investeren in crypto

Tegenwoordig wordt er steeds meer geïnvesteerd in crypto’s. De bitcoin komen we veel in het nieuws en om ons heen tegen. Dit is ook een manier van beleggen en geld verdienen. Zo hopen mensen winst te maken op de cryptocurrency die ze hebben gekocht en later weer verkopen op het goede moment. Maar welke crypto kopen?

Crypto 

Allereerst wat is een crypto precies? Een crypto is een afkorting voor een cryptocurrency of een cryptovaluta. Het wordt omschreven als het nieuwe geld. In theorie zijn de crypto’s dan ook niets anders dan een digitaal betaalmiddel. Dat in tegenstelling tot het hedendaagse geld, fysiek niet bestaat. Cryptocurrencies werken via de blockchain technologie met behulp van deze technologie kan het geld verstuurd en ontvangen worden zonder de tussenkomst van een bank. Gezien dat de waarde van de verschillende cryptovaluta schommelen is het mogelijk om als belegger hiervan te profiteren. 

Cryptomunten 

Er is een aanbod van meer dan 1500 cryptocurrencies. Zo zijn er oneindig veel mogelijkheden om in te beleggen en weet je niet waar je moet beginnen. Experts zeggen wel dat maar liefst 90% van de cryptomunten niet echt een toegevoegde waarde heeft. Zo zijn er veel cryptomunten die na enige termijn waardeloos zullen worden. Om dit te voorkomen is het belangrijk om als belegger een weloverwogen keuze te maken wanneer en in wat je gaat beleggen. Als je wilt beginnen met investeren is het belangrijk om vooraf de online reputatie van de munten te checken. Zo kan je naar de website van de cryptomunt gaan om te kijken of basiszaken als een white paper, de roadmap en het ontwikkelteam, aanwezig zijn. Het is evenmin belangrijk om de gebruikers onder de loep te nemen. Hoe praten deze gebruikers over de cryptomunt? En wat zegt google over de cryptomunt met een woord als oplichting, problems of scam erachter. Na het checken van de online reputatie is het interessant om te checken op welke crypto beurs de munt wordt aangeboden en tegen welke koers. Hoe meer crypto beurzen een cryptomunt aanbieden, hoe beter. Dit komt namelijk doordat de cryptobeurzen onderzoek hebben gedaan naar de betrouwbaarheid van de desbetreffende cryptomunt. Dus hoe meer cryptobeurzen de cryptomunt aanbieden, des te betrouwbaarder de munt. Verder is het belangrijk om te kijken naar de hoeveelheid beschikbare cryptomunt en de hoeveelheid cryptomunt dat in omloop is. De prijs van een cryptomunt wordt namelijk hier mede door bepaald. Hoe minder de munt beschikbaar is, hoe groter de kans dat investeerders later er meer voor willen betalen als de munt schaarser is geworden. De mate van schaarse is dus ook belangrijk om rekening mee te houden. Bent u nog steeds niet helemaal overtuigd. Dan kunt u altijd kijken naar het team dat achter de ontwikkeling van de cryptomunt zit, het ontwikkelteam. Een goed ontwikkelteam heeft een grotere kans om hun toekomstvisie waar te maken en verhoogt u kans op een succesvolle investering. 

Geef een reactie
You May Also Like