Een likje verf maakt het verschil

Architectuur en stijl zijn dingen die gedurende de tijd steeds veranderen. Over de jaren heen zijn ons verschillende trends gepasseerd die allen ook weer worden overschaduwd door nieuwe trends. Zo zijn er in Nederland een hoop huizen die toch wel lichtelijk verouderd lijken en dus een make-over zouden kunnen gebruiken. Waar oudere huizen vaak veel warme kleuren als bruin, donkerrood en groen bevatten, zijn hedendaagse moderne huizen vaak veel strakker, met veel zwart en wit. 

Kleurverschillen

Gedurende de jaren is er dus een hoop veranderd wat betreft de stijl van huizen in Nederland. Wanneer je vandaag de dag een huis zou kopen van een ouder stel, is de inrichting en stijl niet direct iets waar je zelf voor zou kiezen. De kleurstelling van bijvoorbeeld de muren maar ook raamkozijnen kan vrij oudbollig zijn en ook een heel ander gevoel geven aan een huis. Het verven van zowel de kozijnen als muren van een huis in een andere kleur, kan het huis een heel andere uitstraling geven. 

Het huis van Jan en Linda

Ter illustratie nemen we het verhaal van Jan en Linda. Jan en Linda zijn een jong stel van begin dertig en waren op zoek naar hun eerste woning. Zij stuitten op een woning die wat betreft ruimte en plek helemaal aan hun eisen voldeed. Het huis stond in Almere, had een grote achtertuin en een eigen oprit. Het enige probleem waar zij tegenaan liepen was dat zij het huis zouden kopen van een oudere mevrouw. Nu was deze mevrouw zelf niet direct het probleem, maar de manier waarop zij het huis had vormgegeven was niet helemaal de stijl die Jan en Linda voor ogen hadden. De kozijnen waren geverfd in een lichtgele kleur en ook van binnen waren de muren en deuren geverfd in een tint die te vergelijken was met een crème kleur. Dit was een punt voor Jan en Linda waar zij over struikelden, en ze besloten het huis niet te kopen. Een tijdje later werd het huis alsnog verkocht, de kopers van het huis schakelden deze schilder in almere in en een aantal dagen later was het huis niet meer terug te herkennen. Wat een verschil een likje verf wel niet kan maken. En Jan en Linda, die hadden spijt. 

Bovenstaand verhaal is natuurlijk een fictief opgezet stuk, dat enkel ter illustratie dient. De kern van het verhaal is dat relatief kleine verschillen voor het oog toch een vrij groot verschil kunnen maken. Door de kleuren van een kozijn te veranderen kan een huis een heel andere stijl krijgen. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld een muurtje met oneffenheden: een leuk behangetje eroverheen betekent een wereld van verschil. 

Geef een reactie
You May Also Like

AlgemeenNieuws xl

Nieuws XL: Entrepreneurs kunnen veel leren van het verleden De wereld van het ondernemerschap verandert voortdurend. Nieuwe technologieën…