Top 5 duurzame reisbestemmingen

Duurzaam reizen. Voor veel mensen is het nog steeds een uitdaging. Dat is niet raar want zomaar iets veranderen kan niet. Daarvoor moeten er eerst wat dingen gebeuren. Intrinsieke motivatie kan hierbij erg goed helpen. Denk bijvoorbeeld aan het besparen van kosten en het minder achterlaten van een voetprint. In deze blog geven we een aantal voorbeelden.

Duurzaam reizen naar werk

Hoe kom ik daar? Als ik aan duurzaam reizen denk, denk ik als eerste aan het openbaar vervoer. Het is een goed begin, want het bespaart kosten en is milieuvriendelijk. Maar niet iedereen heeft een OV-verbinding in de buurt of zelfs helemaal niet. Dan wat? Er zijn nog veel mogelijkheden voor duurzaam reizen. Denk bijvoorbeeld aan een auto leasen. Of denk aan financial lease. Hierdoor kan je precies krijgen wat je nodig hebt en bespaar je kosten en ben je milieuvriendelijk (met duurzame auto's) onderweg. Daarnaast heb je veel minder onderhoudskosten.

Duurzaam op reis naar verre landen

Wanneer je naar een ver land wilt reizen is het verstandig om te kijken hoe je toch zoveel mogelijk milieuvriendelijk te werk kan gaan. Dit kan je doen door niet te veel mee te nemen op reis. Je kan er ook voor kiezen om met het openbaar vervoer naar het vliegveld te gaan en vervolgens het vliegtuig te pakken. Aangezien het openbaar vervoer altijd rijdt scheelt dat weer brandstof (met een auto). 

Duurzaam boodschappen doen

De gemakkelijkste manier om duurzaam te zijn, is door niets te kopen. Maar natuurlijk willen mensen dingen kopen. Het is dus belangrijk dat je ze op een duurzame manier koopt. Duurzaam vervoer: Voor korte afstanden is het een goed idee om het openbaar vervoer of de fiets te gebruiken in plaats van de auto. Het bespaart geld en energie. Voor langere afstanden is het beter om met het vliegtuig te reizen dan met de auto of trein, omdat vliegtuigen per passagier minder energie verbruiken dan treinen en auto's. Voor boodschappen hoef je waarschijnlijk niet zo ver te rijden. Dit kan je daarom prima op je fiets doen. Tegenwoordig kan je jouw boodschappen ook laten bezorgen via een rechtstreeks magazijn. Hierdoor hoeven jouw producten niet eerst naar een winkel gebracht te worden, die vervolgens weer door jou opgehaald moeten worden. 

Duurzaam reizen door Nederland

1. Ga op de fiets. Fietsen is de meest duurzame manier van reizen. Het houdt je fit, het is goedkoop en het is gemakkelijk om je fiets overal te parkeren. 2. Verblijf in een B&B of vakantiehuis in plaats van in een hotel. B&B's zijn meestal goedkoper dan hotels en vaak ook persoonlijker. Ook in Nederland vind je een aantal hele leuke vakantiehuizen die per nacht of per week te boeken zijn via sites als Airbnb. 3. Verblijf bij de lokale bevolking wanneer u naar een ander land reist.

Geef een reactie
You May Also Like