Geld besparen op je zakelijke energie in 2022

Ben je al op de hoogte van de energieprijzen voor de komende periode? Grote kans dat je daar niet heel vrolijk van bent geworden. Wanneer je een zelfstandige ondernemer bent en een beetje geld wilt besparen binnen je onderneming dan is het toch aan te raden om eens naar je contract omtrent energie zakelijk te kijken. De energieprijzen mogen dan wel stijgen; er zijn nog genoeg tips en tricks waarmee je toch wat geld kunt besparen op je zakelijke energierekening. In dit artikel lees je er alles over.

Overstappen naar andere zakelijke energieleverancier

Wat je in ieder geval elk jaar of na ieder zakelijk energiecontract moet doen, is overstappen naar een nieuwe zakelijke energieleverancier. Veel ondernemers vergeten het om de overstap te maken wanneer het zover is. Wat ook wel eens voorkomt, is dat ze eigenlijk wel tevreden zijn met de energieleverancier waar ze op dat moment zitten. Hoe tevreden je ook bent; het loont toch om over te stappen naar een ander energiebedrijf voor je zakelijke energie. Dat zit namelijk zo: zakelijke energiebedrijven willen altijd nieuwe zakelijke klanten trekken. Dat doen ze met aantrekkelijke aanbiedingen zoals cadeaus en hoge kortingen. Op die manier scoor jij als afnemer van energie altijd de beste energiedeal voor je bedrijf; zolang je dus maar niet blijft hangen bij een zakelijke energieleverancier. Schrijf de einddatum van je zakelijke energiecontract dus altijd op om wanneer het kan actie te ondernemen. Dat levert je sowieso wat leuks op.

Wek je eigen groene stroom op met zonnepanelen

Zit je al een tijdje na te denken op de overstap op groene energie? Dan ben je niet de enige; menig ondernemer in Nederland heeft met oog op een betere wereld de overstap al gemaakt. Ook wanneer je een contract voor groene zakelijke energie afneemt, kun je het nodige geld besparen. Wat dacht je er bijvoorbeeld van om je eigen duurzame stroom op te wekken? Dat doe je met behulp van zonnepanelen die je voor je bedrijf moet aanschaffen. We moeten het toegeven: zonnepanelen zijn niet goedkoop. Dat vergt dus een investering waar je het nodige geld voor moet hebben. Maar: vervolgens maak je wel alleen maar gebruik van gratis energie. Zonnestralen, waarmee je groene stroom opwekt via je zonnepanelen, kosten natuurlijk helemaal niks. Wanneer je de investering van je zonnepanelen eruit hebt (ongeveer na acht tot tien jaar) maak je nog tien tot vijftien jaar gebruik van gratis energie. Over geld besparen op je zakelijke energiecontract gesproken! Wat hierbij extra fijn is, is dat je ook nog een steentje bijdraagt aan een groenere wereld.

Begin met het vergelijken van zakelijke energie

Natuurlijk kan niet iedere ondernemer stante pede zonnepanelen aanschaffen voor zijn of haar bedrijf. Daarom nog een laatste tip waarmee je ook zonder zonnepanelen geld kunt besparen op je zakelijke energierekening: begin met het vergelijken van zakelijke energiecontracten. Het enige wat je moet weten, is je jaarlijkse energieverbruik en eventueel extra wensen, zoals groene stroom of een flexibel energietarief. Maak vervolgens gebruik van een zakelijke energievergelijker zoals je die op Minder.nl vindt. Die vergelijker gaat op basis van jouw wensen en jaarlijkse energieverbruik op zoek naar een aantal passende deals. Daaruit kies jij vervolgens de beste match en voilà: je hebt het meest voordelige energiecontract voor je. Zolang je dit ieder jaar (of na ieder contract) doet weet je zeker dat je altijd het goedkoopste energiecontract gescoord hebt. Een interessante kanttekening hierbij is dat dit soort zakelijke energievergelijkers vaak onafhankelijk zijn, wat betekent dat je het meest complete aanbod te zien krijgt. Zo weet je zeker dat je met het goedkoopste contract uit die vergelijker écht het meest voordelig uit bent.

Geef een reactie
You May Also Like