Hoge druk laminaat platen en waarom deze handig zijn

Hoge druk laminaat wordt in het Engels High Pressure Laminate genoemd en wordt ook in Nederland vaak afgekort als HPL. Hoge druk laminaat platen worden veel gebruikt, maar wat zijn dit nu precies voor laminaat platen en wanneer gebruik je deze? In dit artikel lees je alles over hoge druk laminaat. Zo lees je in dit artikel onder andere meer informatie over het merk Trespa. Dat is een van de meest bekende merken als het op High Pressure Laminate aankomt.

Wat is hoge druk laminaat?

Een hoge druk laminaat plaat heeft een kern van papier of houtvezel. Daarnaast wordt er ook fenolhars gebruikt om het HPL te maken zoals wij dat kennen. Onder zeer hoge druk worden de verschillende lagen van een HPL plaat samengeperst. Dat gebeurt ook onder hoge temperaturen. Op deze manier ontstaat er een ontzettend stevig laminaatsoort. Een voorbeeld van een merk HPL is Trespa. Dat merk is zeer populair en zien we in Nederland veel terug. De platen van dit merk kennen talloze verschillende toepassingen. Wanneer je op de naam van dit merk googelt, dan zie je bijvoorbeeld dat de platen in veel gebouwen terug te vinden zijn.

Trespa voor buiten

Wat kun je precies verwachten van HPL van het merk Trespa? Het laminaat van dit merk wordt ontwikkeld voor buiten. Het voordeel van HPL is namelijk dat zonlicht en water vrijwel geen invloed hebben op de platen. Hierdoor kun je hoge druk laminaten ook buitenshuis plaatsen. Toch kun je de platen ook prima binnenshuis plaatsen. Ook daar heeft Trespa een aantal belangrijke toepassingen. Zo staan de platen van Trespa bijvoorbeeld bekend om het feit dat ze voor extra hygiëne zorgen. De platen zijn namelijk makkelijk schoon te houden en er komt niet snel vuil tussen de platen te zitten.

Wat kost HPL?

HPL platen van Trespa hoeven niet veel te kosten. Kijk eens op de website van het merk zelf als je geïnteresseerd bent in HPL platen. Zeker als je bedenkt dat deze platen een lange levensduur hebben, is de prijs relatief goedkoop. Daarnaast hebben hoge druk laminaat platen nog veel meer voordelen. Er zijn dus veel redenen om eens na te gaan of dit type laminaat niets voor jou is. Er is weinig materiaal dat zo veelzijdig is als HPL. Noem maar eens een ander laminaatsoort dat je zowel buiten als binnen eenvoudig kunt toepassen, precies en om deze reden is het goed om te kijken naar deze mogelijkheden.

 

Geef een reactie
You May Also Like