Diverse gehoorapparaten voor iedereen

Het kunnen horen van geluiden is voor veel mensen vanzelfsprekend. Toch is dat absoluut niet voor iedereen het geval. Net zoals dat sommige mensen slecht kunnen zien en daardoor een bril nodig hebben, kan dat ook gebeuren met mensen die slecht horen. In deze gevallen krijgt men een bril voor de oren, een gehoorapparaat. De uitvinding van het gehoorapparaat is erg belangrijk geweest. Er zijn namelijk genoeg mensen die anders een groot deel van de sociale contacten konden verliezen. Door te communiceren leren we mensen kennen en wanneer je iemand niet kan verstaan neemt dat een belangrijk deel van de communicatie weg. Het zijn vaak ouderen die een gehoorapparaat nodig lijken te hebben. Toch is dat niet helemaal waar, er zijn namelijk ook genoeg jongeren die met een gehoorapparaat leven. Over het algemeen moeten we vooral blij zijn dat mensen gewoon nog kunnen meedoen aan de maatschappij dankzij de gehoorapparaten. 

 

Diverse soorten 

Het gehoorapparaat is er in verschillende soorten en maten. Niet iedereen heeft namelijk hetzelfde apparaat nodig. Uiteraard gaat het er vooral om dat je door het apparaat weer kan horen, maar er zijn genoeg opties en speciale wensen die de gehoorapparaten kunnen bieden. Bovendien heeft niet iedereen hetzelfde paar oren. Daarom is het goed om te weten dat er voor iedereen een speciaal gehoorapparaat ligt te wachten. Er zijn diverse soorten gehoorapparaten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen voor het onzichtbare gehoorapparaat. Dit apparaat is, zoals de naam het eigenlijk al weggeeft, niet te zien. Deze varianten worden helemaal in het gehoorkanaal geplaatst. Hierdoor zal je het apparaat niet om of in het oor kunnen zien. Deze soorten worden voor iedereen op maat gemaakt, doordat ze goed in het gehoorkanaal moeten passen. Je kan deze apparaten moeilijk bereiken. Daarom kunnen ze bestuurd worden via het gebruik van een app. 

 

En meer 

Ook kan er gekozen worden voor een toestel met de luidspreker in het oor. Dit zijn in principe de betere gehoorapparaten, waarbij het toestel zelf achter het oor zit. De luidspreker zit bij deze variant in het oor, waardoor de kwaliteit van deze apparaten erg goed is. Hierdoor kan je met deze soorten gehoorapparaten weer erg goed horen. Tevens is het mogelijk om te kiezen voor de traditionele achter het oor gehoorapparaten. Deze soorten worden het meest gedragen. Het apparaat zelf hangt hierbij achter het oor, maar door een slangetje worden de geluidsgolven via dit apparaat naar de trommelvliezen gestuurd. Zo kan je alles dus alsnog goed horen. Het voordeel van deze varianten is dat je bijvoorbeeld kan kiezen voor een uitgebreide batterij.

Geef een reactie
You May Also Like