Een bakfiets om op te touren door de stad!

De bakfiets vs auto in de stad! De bakfiets is weer helemaal terug van weggeweest en vervangt de auto steeds meer. Misschien heb jij er ook al eentje aangeschaft. De meestal populaire bakfiets momenteel is de elektrische variant, die vooral veel gekocht wordt door moeders om hun kindje in te zetten. Ben jij ook zo'n moeder en heb je er een gekocht? Dan heb je vast al kunnen ervaren hoe leuk jouw kindje het vindt om hierin rond te rijden! Wel is het dan aan te raden om je kindje een helmpje op te zetten, want het gaat natuurlijk best hard! Ook zie je veel bezorgers met bakfietsen tegenwoordig, bijvoorbeeld bezorgers die de krant moeten rondbrengen. Ook zijn er bakfietsen voor honden op de markt. Er zijn moderne varianten, of met een meer retro look. Voor ieder wat wils dus.

Wat betaal je voor een bakfiets?

Misschien heb je net een baby gekregen en zit je er ook wel aan te denken om zo'n mooie bakfiets aan te schaffen. Je baby'tje vervoeren hierin zorgt ervoor dat hij/zij lekker kan genieten van de frisse lucht. Beter dan in een benauwde auto dus! Maar wat betaal je nu voor zo'n tof vervoermiddel? Een mooie elektrische bakfiets kost tussen de 2700 en 5500 euro. Hierbij hangt het er natuurlijk helemaal vanaf wat jouw wensen zijn. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor twee of drie wielen. Een bakfiets met drie wielen is heel geschikt als je veel kinderen wilt vervoeren. Je moet daar wel echt op leren fietsen, want zo'n lange bakfiets fiets in het begin wel een beetje raar. Een bakfiets met twee wielen fietst een stukje lichter. Ook kun je kiezen welke kleur bak je wilt en welk materiaal zoals hout of kunststof. Natuurlijk let je tevens op de actieradius van de accu. 

Een bakfiets leasen

Wist je dat je ook een bakfiets kunt leasen (huren)? Indien je een klein budget hebt, is dit een goed idee. Voor 105 euro per maand kun je al een bakfiets leasen. Met een bakfiets touren door de stad, of hem nu huurt of koopt, is milieuvriendelijk want je hebt niet de schadelijke benzine-uitstoot die je met een auto hebt. Het is tevens goed voor het reduceren van de filevorming! Tot slot: neem je je kindje mee? Let er op, indien je kindje nog erg klein is dat je een autostoeltje bevestigt in de bak; dat zorgt ervoor dat hij of zij goed stevig zit! Je kindje dient altijd de gordel om te doen in de bakfiets. Misschien heb je door deze blog wat inspiratie opgedaan, voor het uitzoeken van een geschikte en functionele bakfiets.

 

Geef een reactie
You May Also Like