De voordelen van een elektrische fiets met middenmotor

Wil je een elektrische fiets aanschaffen? Dan sta je niet alleen voor veel keuzes op het gebied van het model en de bijbehorende specificaties, maar ook waar de motor van de fiets zich bevindt. Vandaag de dag bestaan er namelijk een groot aantal mogelijkheden. Een van de opties die je hebt, is een elektrische fiets middenmotor. Zoals de naam al aangeeft, bevindt deze zich in het midden van de fiets. Deze fiets heeft verschillende voordelen. Maar aan welke voordelen moet je dan denken?

Een elektrische fiets middenmotor heeft meer balans

Een elektrische fiets middenmotor heeft een goede balans doordat de motor in het midden zit. Hierdoor voelt het ook stabieler aan om te fietsen. Door een goede balans kun je ook eenvoudiger tillen, omdat het gewicht een betere verdeling heeft. Dit geeft jou ook de gelegenheid om de fiets beter te hanteren, waardoor ongelukken minder snel voorkomen. Dit is een groot verschil met e-bikes waar de motor aan de achterkant of voorkant zit. Bij deze modellen heb je immers te maken met extra gewicht bij het voorwiel of achterwiel, waardoor het lastiger is om te sturen of de fiets goed op de grond te houden.

Een gedoseerde trapondersteuning beschikbaar

Een ander voordeel van deze elektrische fiets met middenmotor is de natuurlijke trapondersteuning. Normaal gesproken heb je bij deze trapondersteuning wellicht een trekkend of duwend gevoel, maar doordat de ondersteuning in dit geval direct bij de trapas zit, zal dit niet meer voorkomen. Tevens is er een krachtsensor beschikbaar, zodat de ondersteuning aangepast is aan de kracht die jij als fietser geeft. Zo is er een betere dosering en zal er meer ondersteuning zijn als je minder hard trapt. Dit kan ook weer helpen om de fietstochten beter af te leggen en jou te laten genieten van de tochten.

Een eenvoudiger onderhoud bij de achterkant

Een ander voordeel van de elektrische fiets met middenmotor is dat je ook flexibeler bent in het kiezen van het type ondersteuning. Deze fiets maakt namelijk gebruik van verschillende soorten versnellingen, zoals een derailleur- of naafversnelling. Dit geeft ook weer meer gemak bij het onderhoud. Je komt namelijk beter bij het achterwiel, waardoor het plakken van de achterband eenvoudiger is en de motor niet in de weg zit. Jij hoeft hierdoor niet meer direct naar een professional om alle onderdelen van de fiets na te kijken en kunt hierdoor kosten besparen op jouw fiets. De middenmotor kan jou dus helpen om ook op dit gebied te genieten van jouw e-bike.

Geef een reactie
You May Also Like

AlgemeenEpoxy en resin art

Ben jij iemand die graag projecten begint? Misschien wel het maken van sierraden, repareren van surfplanken of het…